Simboli i funkcije vaše Electrolux rerne
Rešenje

Vaša Electrolux rerna nudi različite korisne funkcije i programe koji poboljšavaju vaš doživljaj kuvanja. U nastavku možete pronaći pregled različitih funkcija i simbola – tako ćete maksimalno iskoristiti svoju rernu.
Različite Electrolux rerne mogu da imaju različite funkcije i programe. Slično tome, nazivi funkcija i simbola možda nisu isti kod svih modela. Proverite koje funkcije i koji simboli se odnose na vaš model rerne.
Svakodnevno kuvanje
U nastavku su navedene najčešće korišćene funkcije za kuvanje i opis svake od njih. Takođe su navedene i korisne preporuke zašto i kako se najbolje koristi svaka funkcija za kuvanje kako bi se obezbedili optimalni rezultati.
![]() | Konvencionalno kuvanje (gornji i donji grejač) Za svakodnevno kuvanje na jednom nivou. Dobro za sve, od musake do pečenih jela. Preporučena upotreba:
|
![]() | Pravo pečenje s ventilatorom Za svakodnevnu pripremu hrane na najviše 3 nivoa istovremeno. Ventilator raspršuje vruć vazduh kako bi se hrana ravnomerno ispekla bez mešanja mirisa između različitih jela. Preporučena upotreba:
|
![]() | Vlaga i ventilator (pečenje) Za lagane i izdašne rezultate pečete na jednom nivou. Dobro za kolače, keksiće i piškote. Štedi energiju zbog korišćenja preostale toplote. Preporučena upotreba:
|
![]() | Donji grejač Ravnomerno peče donju stranu jela. Dobro za pice ili pite i završnu obradu kolača ili kiševa. Preporučena upotreba:
|
![]() | Roštilj (komplet roštilj) Ravnomerno griluje ili zapeče povrće i meso. Takođe dobro za tostiranje hleba. Preporučena upotreba:
|
![]() | Turboroštilj Pečenje većih komada mesa i peradi s kostima za sočne rezultate i hrskavu površinu. Koristi kombinaciju vrućeg vazduha i gornjeg grejača za pečenje hrane sa svake strane. Preporučena upotreba:
|
![]() | Krem Blago zapecite gornju površinu jela kao što su musaka, lazanje ili gratinirani krompir za hrskavu površinu i kremastu unutrašnjost. Preporučena upotreba:
|
Kuvanje na pari
Para može da vine vaše kulinarske čarolije u nove visine – sačuvajte mekoću i vlagu u svemu što pripremate, od peradi i pečenih jela do kremova i musaka. Ako vaša rerna ima parne funkcije, saznajte kako se one koriste u nastavku.
![]() | Steamify® Za svakodnevno kuvanje na paru. Rerna automatski podešava nivo pare na osnovu izabrane temperature. Kuvanje na pari čuva hranljive materije i poboljšava ukuse svih jela. Preporučena upotreba:
Saznajte više o tome kako se koristi Steamify®. |
![]() | Vlažnost Napravite meku, sočnu perad ili meso sa hrskavom, svetlucavom površinom na hlebu ili pečenim jelima koristeći kombinaciju vrućeg vazduha i pare. U zavisnosti od svog modela rerne, možete koristiti do četiri nivoa vlažnosti tokom pripreme jela. Dostupno vam je 4 nivoa vlažnosti: Niska: dobro za musake, perad ili meso Srednja: dobro za pripremu gulaša ili rebaraca, kao i hlebnog ili kvasnog testa Visoka: dobro za osetljiva jela kao što su kreme, voćni kolači, terine i riba. Puna para: kombinacija pare i toplote. Dobro za povrće, perad, meso i musake Saznajte više o tome kako se kuva na pari. |
![]() | Regeneracija parom (podgrevanje) Nežno podgrejte hranu za najbolji ukus i teksturu. Dobro za ostatke hrane i osvežavanje starog hleba ili pečenih proizvoda. Korišćenje pare za podgrevanje sprečava sušenje površine hrane. Preporučena upotreba:
Saznajte više o tome kako se koristi funkcija Regeneracija parom. |
![]() | Pečenje na pari / Pravi ventilator PLUS Ravnomerno ispecite hleb za meku unutrašnjost i hrskavu površinu koristeći povremene nalete pare. Dobro za sve vrste hlebnog testa. |
![]() | Pečenje hleba Ravnomerno ispecite hleb za meku unutrašnjost i hrskavu površinu koristeći povremene nalete pare. Dobro za sve vrste hlebnog testa. Naučite više o tome kako se peče hleb pomoću pare. |
![]() | Jogurt Napravite kremast, gust domaći jogurt. Preporučena upotreba:
|
![]() | Sous Vide Pripremajte svoje obroke na preciznoj temperaturi u vakuumiranim kesama kako biste dobili najbolji ukus i savršenu teksturu povrća, ribe, peradi ili mesa. Naučite da kuvate tehnikom Sous Vide. |
Priprema
Vaša rerna može da ima nekoliko praktičnih funkcija koje služe da vam uštede vreme i učine pripremu hrane što lakšom. Odleđivanje hrane nikada nije bilo brže ni lakše. Zagrejte tanjire pre posluživanja jela kako biste stvorili restoranski ugođaj u svom domu. Održite hranu toplom dok se drugi delovi vašeg obroka još uvek pripremaju ili ako treba da odložite jelo.
![]() | Odleđivanje Nežno odledite zamrznutu hranu kako biste dobili najbolji ukus tokom kuvanja. Ventilator u rerni ravnomerno distribuira vazduh, čime se skraćuje vreme odleđivanja za pola u poređenju s ostavljanjem hrane da se odledi na radnoj površini. Preporučena upotreba:
|
![]() | Održavanje toplote Održite pripremljenu hranu toplom i spremnom za jelo. Rerna održava ravnomernu temperaturu kako se hrana ne bi prekuvala. |
![]() | Grejanje tanjira Blago zagrejte svoje tanjire pre služenja jela. Preporučena upotreba:
|
Specijaliteti
Vaša rerna može da ima funkcije koje vam omogućavaju da pripremate određene specijalitete kod kuće. Možete bez ikakvog napora napraviti picu dostojnu picerije, konzervisati voće i povrće, dići testo i pripremiti sporo kuvani obrok koristeći funkcije svoje rerne za specijalitete.
![]() | Pica Ravnomerno ispecite testo sa hrskavom korom. Dobro za picu, kiš, tart ili pite. Preporučena upotreba:
Naučite više o tome kako se koristi funkcija za picu. |
![]() | Konzervisanje Napravite sočno voće i povrće konzervisano na niskoj temperaturi. Preporučena upotreba:
|
![]() | Sporo kuvanje Pripremajte hranu na niskoj temperaturi tokom dužeg vremena kako bi se sačuvale hranljive materije i dobili bolji rezultati. Dobro za đuveč ili belo meso. |
![]() | Dizanje testa Pomaže testu da se digne zahvaljujući doslednoj toploti i vlažnosti pre pečenja. Možete koristiti manju količinu kvasca kako biste dobili dobre rezultate u roku od 1 do 2 sata, u zavisnosti od sastojaka testa. Preporučena upotreba:
|
Za više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo.