Kako se peče u vašoj AEG parnoj rerni

Rešenje

Impresionirajte prijatelje i porodicu profesionalno pripremljenim hlebom i kolačima iz vaše AEG parne rerne. Sa ugrađenim funkcijama za pečenje, možete postići rezultate kao u pekari u udobnosti svog doma, s punim samopouzdanjem. Funkcije dostupne na vašoj rerni zavise od modela rerne.

Različiti načini za pečenje s vašom AEG parnom rernom:

  • Funkcija za dizanje testa: para stvara idealno okruženje za ravnomerno dizanje testa, čini da testo brže raste i postaje vazdušastije bez zabrinutosti zbog hladne promaje
  • Funkcija za pečenje hleba: ispecite savršeno nadošao hleb sa sočnom unutrašnjošću i hrskavom koricom
  • Funkcija Steamify®: napravite ravnomerno pečene kolače s mekom, sočnom unutrašnjošću uz zadržavanje maksimalnog ukusa, sa hrskavom koricom
  • Ručno podešavanje: ručno podesite nivo pare za pečenje hleba i kolača



Funkcija za dizanje testa

Funkcija za dizanje testa na vašoj parnoj rerni pruža optimalno okruženje za dizanje testa.

  • Postavite testo u posudu na rešetku na prvom nivou. Nema potrebe da prekrivate testo, zahvaljujući vlažnosti
  • Izaberite funkciju za dizanje testa i posmatrajte kako se testo diže
  • Temperatura je automatski podešena na 35 °C, što je idealna temperatura za dizanje testa na pari



Funkcija za pečenje hleba

Koristite funkciju za pečenje hleba za pripremu hleba i peciva s profesionalnim rezultatima u pogledu hrskavosti, boje i sjaja korice.

Funkcija za pečenje hleba:

  • Dodaje paru koja doprinosi dizanju testa, a potom koristi kombinaciju pare i toplote da postigne savršenu zlatnosmeđu koricu
  • Obezbeđuje optimalnu temperaturu i okruženje za kvasna testa
  • Počinje na 180 °C ali se temperatura propisana receptom za hleb koji pravite može podesiti i ručno



Funkcija Steamify®

Ako vaša rerna ima funkciju Steamify®, pečenje na pari postaje lakše.

  • Izaberite Steamify® i podesite temperaturu navedenu u receptu. Na osnovu temperature, rerna automatski podešava nivo pare koji vam je potreban
  • Kada koristite Steamify®, rerna će vam reći kakve rezultate možete da očekujete na osnovu temperature, na primer, da je 155–230 °C savršena temperatura za pečenje ako želite da vaš hleb ili kolač ima hrskavu koricu i meku i sočnu unutrašnjost
  • Ako podesite tajmer na ovaj nivo temperature, donji grejač je uključuje tokom poslednjih nekoliko minuta kako bi se dobila hrskava donja strana vašeg specijaliteta.

Saznajte više o tome kako se koristi Steamify®

Ručno podešavanje nivoa pare

Ako vaša rerna nema funkciju Pečenje hleba ili Steamify®, možete ručno podesiti željeni nivo pare. Kada pečete hleb ili kolač na pari, možete izabrati različite nivoe vlažnosti – i kombinovati ih sa suvom toplotom za hrskavu završnicu. U zavisnosti od vašeg modela rerne, možete birati između najviše četiri nivoa vlažnosti za pripremu jela.

Ako imate tu opciju, izaberite:

  • Srednji nivo vlažnosti – za pečenje hleba i piškota
  • Nizak nivo vlažnosti – za pite, mafine i keksiće

Potom podesite željenu temperaturu i počnite s pečenjem. Završite sa suvom toplotom za hrskaviju površinu.

Saveti i trikovi

  • Pokušajte da osvežite stari hleb tako što ćete ga zagrejati na pari nekoliko minuta. dostupna na izabranim modelima je optimalna za ovo

Funkcija regeneracija parom

  • Kada pečete zemičke ili kiflice s kvascem, pobrinite se da papir za pečenje ne prelazi ivicu tepsije. Višak papira za pečenje sprečava odgovarajući protok vrućeg vazduha i remeti distribuciju toplote
  • Koristite poslastičarsku tepsiju s perforacijama, koje doprinose boljoj cirkulaciji toplote, što pomaže u postizanju savršene zlatne korice. Za više informacija o poslastičarskim tepsijama i drugoj dodatnoj opremi,

posetite našu internet prodavnicu.



Za više informacija o svom modelu rerne, pogledajte korisničko uputstvo. Uputstvo možete

pronaći ovde.

Sada kada ste naučili više o pečenju hleba i kolača na paru,

kliknite ovde da saznate više o tome kako se kuva na pari.

Da li vam je ovaj članak bio od pomoći?