Како подићи тесто у рерни, ако није опремљена посебним програмом?
Проблем
- Како подићи тесто са квасцем у рерни ако апарат нема програм за испитивање?
- У приручнику за рерне није описано које подешавање/опција се може користити за доказивање теста са квасцем.
Примењује се на
- Рерне
- Шпорети
Решење
1. Идеална температура за подизање квасца је између 30°Ц и 40°Ц.
На нижим температурама потребно је више времена да се тесто квасца повећа у запремини.
2. Ако уређај није опремљен програмом испитивања, поступите на следећи начин:
- Подесите рерну на 30-40°Ц са било којом врстом грејања.
- Пустите да се уређај загрева 5 минута, а затим искључите рерну.
- Затим посуду са тестом од квасца ставите у рерну. Пошто је тесту квасца потребна влага да би нарасло, покријте посуду влажном крпом, на пример.
- Затворите врата пећнице.
- Након отприлике 20 до 30 минута, тесто би требало да се повећа у запремини и може се даље обрадити како је описано у рецепту.
Da li vam je ovaj članak bio od pomoći?
Повезани чланци
- Kako se peče u vašoj Electrolux parnoj rerni
- Сломљено стакло у рерни
- Ventilator za hlađenje rerne radi neprekidno
- Kondenzacija / voda / vlaga sakuplja se u rerni, unutar vrata rerne i između staklenih ploča
- Simboli i funkcije vaše Electrolux rerne
- Kako se koristi funkcija AquaClean za čišćenje vaše Electrolux rerne
- Kako se čisti i neguje vaša Electrolux rerna
- Kako se uklanja kamenac iz vaše Electrolux parne rerne
- Kako se koristi katalitičko čišćenje na vašoj Electrolux rerni
- Prženje u modernim električnim rernama